دکتر کارلو آمریکائی در مورد فوائد روزه می گوید :
روزه ای که اسلام واجب کرده ، بزرگترین ضامن سلامتی تن است .
روزه ، درمانی دراز مدت برای موارد زیر تجویز می شود .
1-     فشار خون زیاد 2- تصلب شرائین که تازه آغاز شده 3- گرفتگی مجاری خون و لِنف 4- آسم قلبی 5- آنژین قلبی 6- سرطان خون 7- امراض عصبی 8 – اختلالات دستگاه متابولیسم (چاقی ، نفرس ، ورم مفاصل ، رماتیسم) 9- امراض کبد 10- ورم کیسه صفرا 11- امراض معده و روده  12- یبوست مزمن 13- ورم لوزه مزمن 14- زکام های حلق و بینی 15 – زکام های نای و نایچه 16- ناراحتی های کلیه و مثانه 17 – امراض زنان(تورم لگن خاصره ، اختلالات قائدگی - نازائی ، یائسگی ) 18- اگزما 19- دمل 20- کورک و کهیر 21- امراض چشمی مثل آب سبز 22- سردرد مزمن 23- افسردگی 24- ضعف جنسی 25- هیجان شدید 26- وسواس 27- نوالژی ، مخصوصا میگرن 28- صعب العلاج 29- سرطان قبل از آشکار شدن . 

دکتر آلکسی سوفورین پزشک روسی :
تنهاطریق برای قطع ریشه سرطان روزه است و بس . درمان از طریق روزه فائده ویژه ای در بیماری های کم خونی ، ضعف روده ها ، التهاب بسیط و مزمن ، دمل های خارجی و داخلی ، سل ، نفرس ، بیماری های چشم ، مرض قند ، بیماری های جلدی ، بیماری های کلیه ، کبد ، و اسکلیرور ، روماتیسم ، استسقا ، نوراستنی ، عرق النساء ، خراز(ریختگی پوست) و بیماری های دیگر دارد . 

دکتر اوتوبو خنگر در کنگره پزشکی بغداد می گوید :   
شخص روزه دار با سوزاندن رسوبات بیمار گونه و چربی های زائد بدن ، کوره متابولیسم خود را می افروزد . در مدت پنجاه سال که از تاسیس کلینیک اوتوبو خنگر می گذرد بیش از پنجاه بیمار در این کلینیک توسط روزه درمان شده است .

نکته :
اما وظیف فرد مسلمانی که می خواهد روزه بگیرد و یا عمل واجب و مستحبی انجام دهد آن است که بگوید خدایا می دانم تو حکیمی و تمام دستوراتت برای خیر و سعادت ماست و می دانم این عمل فوائد زیادی برای من و یا جامعه دارد ولی من این عمل را برای رضایت و خشنودیت انجام می دهم .
اما اگر هدف از روزه و سائر اعمال غیر از این باشد مثلا در ماه مبارک روزه بگیرد تا در چاقی و لاغریش اثر کند ، یا در قند و چربی خونش و . . . مؤثر واقع شود ، این روزه و عمل نزد خداوند سبحان ذره ای ارزش و ثواب ندارد و چه بسا موجب خشم و غضب خداوند گردد و او را به عذاب الهی مبتلا سازد .
« بالاخلاص ترفع الاعمال »
با اخلاص (عمل را فقط برای خشنودی حق تعالی انجام دادن) کارهای انسان نزد خداوند قبول می شود .  حضرت علی علیه السلام .

.